Interieur

Witte D-tiles met karakter

Een architecturaal misplaatste annex aan een statige 19de eeuwse woning maakt plaats voor een uitgepuurde leefruimte in verkoold hout.

Kenmerken

Stijlvol burgerhuis, Uitgepuurde leefruimte, Kwalitatieve leefruimtes, Verkoold naaldhout, Witte D-tiles, 4 kinderen

Het op zich stijlvolle burgerhuis werd halverwege de vorige eeuw onoordeelkundig uitgebreid met een forse aanbouw in vaagweg Moors geïnspireerde stijl.
Deze ingreep nam een groot gedeelte van de tuin in beslag en herleidde het hart van de originele woning tot een donkere, onaangename transitzone.

I’m with Alice kreeg de opdracht om de layout van de gelijkvloerse verdieping te reorganiseren en daarbij kwalitatieve leefruimtes te creëren voor een gezin met 4 kinderen.

Als antwoord op de vraag werd het bestaande, slecht verlichte en overgecompartimenteerde bijgebouw vervangen door één helder, eenvoudig houten volume dat zich over de bijna volledige breedte van het perceel opent naar een heroverd tuinterras.

De nieuwe ruimte herbergt in de eerste plaats een royale leefkeuken in de ware zin van het woord, en krijgt daardoor een centrale rol in het familiale leven in de woning.

I’m with Alice gebruikte voor de materialisatie van het ontwerp eenvoudige, pretentieloze materialen en een beperkt kleurenpalet.

De uitbreiding kreeg aan de buitenzijde een bekleding in verkoold naaldhout. Deze behandeling combineert immers een natuurlijke verduurzaming met een glinsterende diepzwarte kleur en een weelderige textuur.

Binnenin werden de dragende elementen in vurenhout grotendeels zichtbaar gelaten en gecombineerd met wit gepleisterde deelmuren en gepolierd beton als vloerbekleding. Deze betonnen bevloering werd ook doorgetrokken in het tuinterras om de grens tussen binnen en buiten te minimaliseren.

Het keukengedeelte van de ruimte kreeg op haar beurt een subtiel accent door de uniforme bekleding ervan in witte D-tiles; een even eenvoudig als vernuftig tegelsysteem dat tegelijkertijd de sfeer uitademt van oude slagerszaakjes uit het collectieve geheugen.

Onder de indruk?

Zou u uw project graag eens met ons bespreken of kreeg u graag wat meer informatie over ons? Dat kan!

Contacteer ons